The Wizard of Oz

The Wizard of Oz (1925)


Regiseur: Larry Semon

Releasedatum: 1925-01-01
status: Released
Speeltijd: 81 minuten / 1:21
productiebedrijf : Chadwick Pictures Corporation
productie Landen: United States of America



Dorothy Dwan
as Dorothy
Mary Carr
as Aunt Em
Charles Murray
as Wizard of Oz
Oliver Hardy
as Farmhand
Larry Semon
as Scarecrow
Virginia Pearson
as Lady Vishuss
Bryant Washburn
as Prince Kynd
Josef Swickard
as Prime Minister Kruel
William Hauber
William Dinus
Frank Alexander
as Uncle Henry / Prince of Whales
Otto Lederer
as Ambassador Wikked
Frederick Ko Vert
as Phantom of the Basket
Spencer Bell
as Cowardly Lion / Rastus / Snowball
Rosalind Byrne
as Herald Trumpeter
Chester Conklin
Wanda Hawley


Directing Larry Semon Director
Writing L. Frank Baum Story
Writing Frank Joslyn Baum Writer
Writing Leon Lee Writer
Writing Larry Semon Writer
Production I.E. Chadwick Executive Producer
Production Larry Semon Producer
Sound Julius K. Johnson Original Music Composer
Camera Frank B. Good Director of Photography
Camera Hans F. Koenekamp Director of Photography
Camera Leonard Smith Director of Photography
Editing Sam Zimbalist Editor
Art Robert Stevens Art Direction
Costume & Make-Up Frederick Ko Vert Costume Design
Directing William King Assistant Director
Crew William Hauber Stunts
Sound Louis La Rondelle Orchestrator

Soortgelijke films